Nutriţioniştii susţin că cele patru grupe de sânge sunt programate să accepte numai anumite tipuri de hrană Există o legătură directă între grupa noastră sangvină şi menţinerea Nutriţioniştii susţin că cele patru grupe de sânge sunt programate să accepte numai anumite tipuri de hrană Există o legătură directă între grupa noastră sangvină şi menţinerea sănătăţii, susţin nutriţioniştii. Potrivit acestora, fiecare persoană trebuie să cunoască alimentele care îi conferă vitalitate şi imunitate în faţa bolilor. Una dintre cele mai importante abordări în acest sens aparţine medicului american Petre D`Adamo, cel care a reuşit să creeze patru tipuri de diete corespunzătoare grupelor sangvine. Grupa sangvină 0 - Carnivori Persoanele care au grupa sangvină 0 (zero), considerată o grupă aristocrată, sunt foarte grăbite, vioaie şi tonice. În relaţiile cu ceilalţi, nativii din această grupă sunt bucuroşi să facă noi cunoştinţe şi să participe la mese ocazionale. Aşa se explică şi faptul că dieta lor, bogată în calorii, însoţită de băuturi tari, îi transformă, cu timpul, în persoane durdulii şi apoi obeze. Cei cu grupa sangvină 0 apreciază brânzeturile şi fructele proaspete, dar nu le numără în categoria preferinţelor culinare. Ei consumă, din belşug, şi alimente care trebuie trecute la capitolul restricţii. Adică: peşte gras, vânat, mezeluri, scoici şi fructe uscate. Categoric, persoanele cu această grupă sangvină sunt carnivore. Copiii cu grupa sangvină 0 ar trebui să mănânce brânză de vaci, caş, migdale, soia şi morcovi, alimente care le asigură doza necesară de calciu şi vitamine. Grupa sangvină A - Vegetarieni Persoanele din grupa A sunt mari consumatoare de legume, fructe şi paste. În această categorie sunt întâlniţi cei mai mulţi vegetarieni. Pentru că sistemul lor imunitar este fragil, cei cu grupa sangvină A înlocuiesc, bucuroşi, o porţie de carne cu una de legume, p