Mii de bucureşteni au venit ieri în Parcul Izvor, la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, unde a fost pregătită cea mai mare omletă din lume. Zeci de bucătari au dat dovadă de măiestrie în realizarea omletei record, de 9.17 metri lungime, 2.27 de metri lăţime şi 13 centimetri grosime.
Oamenii au asistat la prepararea delicioasei specialităţi tradiţionale, la care s-au utilizat nu mai puţin de 30.000 de ouă, 1,5 tone de cartofi, 300 de kilograme de legume, 200 de kilograme de costiţă afumată, 200 de kilograme de caşcaval, 15 kilograme de sare şi 3 kilograme de piper negru. Echipa care a realizat omleta ce a intrat în Cartea Recordurilor este condusă de Ştefan Bercea, căpitanul echipei olimpice de bucătari a României. Potrivit acestuia, este pentru prima dată când se pregăteşte o astfel de omletă tradiţională. Recordul mondial la categoria cea mai mare omletă era deţinut de bucătarii canadieni, însă omleta respectivă conţinea numai ouă.
Cea mai mare forfotă era la prânz în jurul corturilor cu degustări amenajate de organizatori. Degustătorii au avut de unde alege: mici, cârnaţi, friptură şi vinuri româneşti şi de import. „Am dat până acum peste 2.000 de mici. E nebunie mare! Oamenii se îmbulzesc.Zilnic, până duminică, vom pregăti mici din 400 de kilograme de carne“, a declarat unul dintre cei care pregăteau mititeii.
„Unde se dau mici pentru amărâţi?“
Bucureştenii au stat ieri la coadă pentru mici şi cârnăciori chiar şi zeci de minute, în fumul degajat de grătarul plin cu carne. „E bătaie mare pe mâncare. Nu are lumea bani, doamnă! Suntem în criză“, s-a plâns Coman Florin, un agent de pază, în vârstă de 40 de ani.
Lângă omletă, erau împărţite oamenilor trei franzele, cele mai mari din România. Zeci de oameni mâncau pâinea cu poftă. „Unde se dau mici pentru amărâţi?“, întreba Teodorescu Ioan, în vârstă de 52 de ani, „de profesie