Cele mai bune spaghete, cele mai delicioase salate mediteraneene şi cea mai sofisticată pizza vin la uşa ta prin intermediul lui Andrei Dobrescu.
Să fii băiatul care aduce pizza nu este o treabă uşoară, iar Andrei ştie acest lucru cel mai bine. "Pentru cineva din afară, poate părea că te plimbi toată ziua cu maşina, ducând mâncare oamenilor, la domiciliu, însă nu este chiar aşa. Întâlneşti tot felul de situaţii, iar tu trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să te comporţi politicos", spune Andrei.
Lucrează de peste doi ani la Trattoria Toscana, un restaurant din Ploieşti renumit pentru reţele din Italia, preparate ca la carte. Renumele bucătarilor de aici a atras şi numeroase comenzi la domiciliu, aşa că Andrei este mai tot timpul pe drumuri, între două livrări. "Spre deosebire de alte pizzerii din oraş, noi suntem foarte solicitaţi şi pentru spaghete, cremă de supă, salate sau preparate din pui, miel sau vită pe care trebuie să le ducem oamenilor acasă la fel de repede ca pe o pizza, deşi pregătirea lor durează mai mult. Aşa că trebuie să fiu permanent în priză", spune Andrei Dobrescu.
Andrei are un mare avantaj din faptul că, înainte de a lucra la pizzerie, a fost cinci ani taximetrist. Cunoaşte foarte bine tot oraşul, cele mai bune scurtături, dar şi locurile de evitat. "Ca fiecare ploieştean, ştiu exact cartierele unde este foarte posibil ca un client să nu vrea să-mi plătească comanda sau să se comporte agresiv. Am reuşit astfel performanţa să nu fiu implicat în nici un incident pentru că meseria implică şi aceste riscuri", povesteşte Andrei.
Muncă solicitantă
Un alt inconvenient este faptul că Andrei lucrează cel mai mult seara, atunci când ploieştenii ajung acasă şi îşi dau seama că nu mai au chef să facă mâncare, ori în week-end, când se întâlnesc cu prietenii. Când este într-un astfel de schimb, deseori îl prinde ora 23.00, sâmbătă sea