Cînd doreşti să îţi săruţi pe gură aproapele
E preferabil să îi spinteci burta de jos în sus şi apoi să îi cureţi pielea printr’o mişcare lină, lineară, de la cap spre picioare, pentru a nu murdări bucătăria de solzi. Unii chiar recomandă să îl ţii în chiuvetă şi atunci te poţi deda unor mişcări haotice. Apoi pune-l la macerat într’un borcan de miere cu propolis şi polen proaspăt rîşnit. E de preferabil să aveţi la îndemînă o foarfecă de bucătărie. Îl puteţi servi după 10 zile alături de un cabernet la temperatura camerei. Ficatul ţi se va regenera în maximum 3 luni.
Cînd îţi prezinţi omagiile familiei îndoliate pînă la ultimul nasture
Încălzeşte foarte bine lama, să se înroşească îndeajuns. Presară-ţi foarte multă făină pe obraji, eşti o viitoare pîine în ţest fierbinte, cu coaja tare şi gustoasă. Acelaşi lucru fă-l şi cu mînerul cuţitului. Tu şi cuţitul trebuie să păreţi una cu faţa celui pe care tocmai l-ai ucis. Înlăcrimat ia cuţitul de lama fierbinte şi întinde-i-l soţiei îndurerate. Cu siguranţă îl va refuza, confundîndu-l cu o imensă sumă de bani drept ajutor, în memoria soţului. Apropie-te de coşciug şi, în timp ce îl vei săruta pe gură, înfige-i cuţitul uşor între picioare. Răsuceşte-l de două-trei ori. Fuduliile sunt foarte gustoase.
Cînd tăcerea te-a prins în mijlocu-i lăptos
Tăcerea care latră nu muşcă, aşadar apropie-te cu calm de cea care dă din coadă. E inutil să foloseşti cuţitul. Apropie-te, prinde-i botul bine, roteşte-te pe loc cu ea în braţe, imaginează-ţi că eşti la proba de aruncare a ciocanului şi după cinci minute muşc’o de gît. Scutură-te de praf, linge-ţi botul de sînge şi fă schimb de amintiri din copilărie cu trecătorii.
Cînd cineva vorbeşte fără încetare
Asigură-te că ai în buzunar o cărămidă dintr-o casă interbelică recent demolată. Scoate-o din buzunar şi ascute cuţitul fără să asculţi debitul