Se amestecă un tur de podgorii cu o şedinţă de degustare de vinuri, alături de foie gras şi brânzeturi tradiţionale. Se adaugă o vizită pe terenurile de golf din apropierea plantaţiilor de viţă-de-vie, dar şi un circuit la monumentele medievale, unde se degustă iar vinul de Bordeaux.
Acesta este cupajul pentru care vin anual 14 milioane de turişti în regiunea viticolă Aquitaine, cunoscută în special pentru vinurile din capitala Bordeaux. Gustul acestui amestec obţinut îi face pe vizitatorii străini să lase 5,3 miliarde de euro anual în buzunarele francezilor.
"S-au făcut mari eforturi pentru a se aduce turişti pe podgoriile din această regiune. Fermele viticole sunt deschise pentru vizitatori, care se pot caza chiar în structurile de cazare special construite în mijlocul plantaţiilor de viţă-de-vie. După degustarea de vinuri, se organizează picnicuri şi excursii cu bicicleta sau cu maşina pe drumurile de lângă aceste plantaţii", explică Veronique Baggio, ghidul desemnat să prezinte zona Bordeaux, capitala regiunii Aquitaine.
14 milioane de turişti, din care 2,3 milioane vin pentru vizitarea de podgorii
Regiunea franceză din sud-vestul Franţei, Aquitaine, a primit anul trecut 14 milioane de turişti, din care 2,3 milioane au venit special pentru tururile de podgorii. Doar Bordeaux, una dintre cele mai cunoscute zone viticole din lume şi cea mai mare din Franţa, cu aproape 120.000 de hectare cultivate cu viţă-de-vie, primeşte anual aproape 3 milioane de turişti, potrivit lui Brigitte Bloch, director la Comitetul Regional de Turism al regiunii franceze Aquitaine.
Amelie Falcy-Cruise, proprietara unei podgorii de 30 de hectare în Medoc, care produce 120.000 de sticle de vin anual, apreciază că o podgorie poate deveni şi mai interesantă când pe lângă degustarea şi prezentarea procesului de producţie a vinurilor oferă turiştilor