Supa de ceapă este originară din Franța și este una dintre cele mai apreciate supe pentru savoarea și simplitatea sa. Desigur, rețetele diferă de la bucătar la bucătar, în funcție de regiune sau preferințe. Iată mai jos o rețetă simplă pentru supa de ceapă, cu ajutorul căreia îți poti surprinde familia sau invitații, fără să petreci prea mult timp în bucătărie.
Ingrediente (4 porții)
4 cepe galbene mari
1 păstârnac
1 morcov
1 lingură pastă de tomate
100 ml ulei de măsline
piper boabe
cimbru
sare
4 felii de pâine albă feliată
parmezan ras
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit în uleiul de măsline. Morcovul și păstârnacul se dau pe răzătoare și se adaugă la ceapă. Se adaugă 2-2.5 litrii de apă și se lasă să fiarbă timp de 30 de minute. Între timp, feliile de pâine se taie cubulețe și se pun la rumenit în cuptor pentru 10 minute. După ce au fiert legumele, se adaugă pasta de tomate, sarea, și se mai lasă la fiert încă 10 minute. La sfârșit, după ce se stinge focul, se adaugă boabele de piper și câteva fire de cimbru.
Mod de servire
Se servește într-un bol sau farfurie adâncă, împreună cu crutoanele scoase de la cuptor, peste care se presară parmezan. Poftă bună !
Supa de ceapă este originară din Franța și este una dintre cele mai apreciate supe pentru savoarea și simplitatea sa. Desigur, rețetele diferă de la bucătar la bucătar, în funcție de regiune sau preferințe. Iată mai jos o rețetă simplă pentru supa de ceapă, cu ajutorul căreia îți poti surprinde familia sau invitații, fără să petreci prea mult timp în bucătărie.
Ingrediente (4 porții)
4 cepe galbene mari
1 păstârnac
1 morcov