Regimul vegetarian nu-i chiar pentru orice buzunar * Soia costă cât kilogramul de carne de porc * Cei mai scumpi cârnaţi de grătar de pe piaţă sunt cei din plante * Nu-i ieftin nici laptele de vacă, dar cel vegetal e chiar foarte scump O fi postul bun şi pentru trup şi pentru suflet, dar cu siguranţă nu este cel mai indicat pentru buzunar, mai ales dacă acesta din urmă este destul de gol! Creştineşte ar fi să mâncăm mai multe vegetale decât produse din carne, dar după cerere şi ofertă se ajunge adesea ca un kilogram de şniţele de soia să coste la fel de mult ca un kilogram de carne de porc! Totuşi, aceia dintre noi care nu au în spatele casei câmpuri vaste cultivate cu legume, hambare pline cu grâu pentru pâine şi o “stână” de soia din care să scoatem brânză tofu, după bunul nostru plac, trebuie să cumpere de-ale gurii la preţurile impuse de comercianţii mai mari sau mai mici. Carevasăzică, Postul Mare nu ne curăţă doar sufleteşte şi trupeşte, ci ne curăţă şi buzunarele, dat fiind faptul că mai toţi banii noştri se vor duce, în continuare, pe alimente!
Şniţelul vegetal, mai scump decât pulpa de porc!
În Kaufland, kilogramul de şniţele de soia, care trebuie măcar fierte dacă nu şi tăvălite prin niscaiva muştar, înainte de coacere, se vinde cu 15,90 lei. Să spunem că n-ar fi prea scump, în condiţiile în care pe durata postului trebuie să mâncăm ceva mai puţin decât de obicei. Ne-am dat, însă, seama că preţul nu-i deloc bun după ce am văzut că, în galantare, pieptul de porc, cu os, costa 13,99 lei. Ce să mai spunem, văzând că spata de porc, fără os de această dată, costa ceva mai puţin decât soia, adică doar 14,99 lei! Nici nu mai merită să pomenim faptul că puiul de pus pe grill se dădea, la câteva zeci de metri de standul cu soia, cu 12,39 lei, iar pulpele nici măcar nu ajungeau la preţul de 10 lei kilogramul! Deh, cine vrea să postească, să-şi în