În scopul prevenirii aparitiei toxiinfectiilor alimentare în perioada sãrbãtorilor pascale, când în mod traditional comercializarea si consumul unor cantitãti de alimente de origine animalã si non-animala creste considerabil, este necesarã intensificarea actiunilor de supraveghere si control. În acest sens, conducerea DSVSA Vaslui a luat mãsuri suplimentare, concentrate asupra modului în care se produc, depoziteazã, transportã si valorificã carnea de porc destinatã consumului uman, precum si alte produse de origine animalã. Asa se face cã zeci de magazine, mãcelãrii, abatoare si piete din judet au fost „cãlcate” de inspectorii DSVSA Vaslui, fiind date amenzi la greu, iar mai multe unitãti economice au fost închise pânã când vor intra în legalitate privind comercializarea produselor de origine animalã.
În baza unui program de lucru stabilit de cãtre directorul executiv al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui, dr. Traian Petcu, s-au constituit echipe mixte care verificã, în acestã perioadã, modul în care sunt respectate conditiile sanitare veterinare din târgurile de animale, pietele agroalimentare, unitãtile de comercializare a produselor alimentare de origine animalã (carmangerii, mãcelãrii, pescãrii, magazine alimentare, supermarketuri, hypermarketuri etc.), precum si din unitãtile de alimentatie publicã, de tipul restaurantelor, cantinelor, bufetelor etc. Pânã la data de 22 aprilie, s-au controlat un numãr de trei unitãti autorizate de abatorizare, douã unitãti transare si fabricare produse din carne, o fabricã de conserve, 7 carmangerii, 9 mãcelãrii, 41 de magazine, 14 unitãti de alimentatie publicã si sase depozite alimentare. S-au verificat toate automatele de vânzare directã a laptelui crud de unde s-au recoltat probe de lapte pentru verificarea conformitãtii acestuia în ceea ce priveste încãrcãtura microbiologicã, prec