Banca Naţională a României (BNR) vrea să cumpere mai multe produse din carne şi are câteva metode inedite de a testa prospeţimea acestora. Una dintre acestea este... "ciocănirea", după cum se arată într-un document oficial.
Lista de cumpărături a BNR cuprinde, printre altele, câteva mii de kilograme de antricot de vită, file şi cotlete de porc, dar şi carne de pasăre, toate acestea fiind necesare pentru cantina angajaţilor instituţiei publice. Interesante sunt însă metodele prin care este testată prospeţimea cărnii congelate. Dintr-un document oficial al băncii, aflăm şi ce sunete trebuie să se audă la "ciocănirea" produselor, dar şi cum trebuie să "reacţioneze" acestea când sunt atinse cu degetul.
Sunetele, în funcţie de speciile animalelor
Reprezentanţii BNR vor verifica, la livrare, calitatea produselor cumpărate. Drept urmare, aceştia trebuie să ţină cont de mai multe aspecte extrem de importante. De exemplu, potrivit documentului oficial, "la ciocănire" sau "prin lovire cu obiecte tari", antricotul de vită, fileul de porc, pulpele de pui şi pieptul de curcan dau un "sunet clar". Totodată, pe etichetele aplicate produselor din vită şi porc vor fi specificate inclusiv speciile de animale de la care provine carnea.
Acoperite de cristale asemănătoare celor de zăpadă
Şi culoarea cărnii congelate de porc şi de vită este foarte importantă. Potrivit documentului oficial, "la locul de atingere cu cuţitul cald sau cu degetul apare o pată de culoare roşie vie". Carnea va avea un aspect de "bloc compact, acoperit uneori cu un strat subţire de cristale fine, asemănătoare cu cristalele de zăpadă".
Specialişti şi în lecţii de anatomie
Documentul redactat de reprezentanţi ai BNR cuprinde şi câteva lecţii de anatomie. "Antricotul este muşchiul din regiunea dorsală, delimitat ant