În ciuda valului de analize efectuate până acum de autorităţile din judeţul Olt privind depistarea virusului ce dă boala numită „trichineloză”, nu s-au înregistrat astfel de cazuri. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt au precizat că, cel puâin la nivelul circumscripţiilor de stat ale instituţiei, nu a fost depistat niciun caz, deşi câteva suspiciuni tot au fost.
Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt se numără printre persoanele care, în această perioadă, au mai mult de lucru decât restul. Aceştia trebuie să preleveze probe pentru efectuarea obligatorie a analizei trichineloscopice la carnea de porc, analize fără de care cei care sacrifică aceste animale riscă să se îmbolnăvească de boala numită “trichineloză”.
Potrivit informaţiilor reprezentanţilor DSVSA Olt, dintre cele aproape 1.700 de probe recoltate şi analizate în ultimele două săptămâni, nu s-au înregistrat cazuri de animale infectate cu temutul virus al trichinelozei. Precizăm că probele amintite sunt doar cele prelevate în cadrul circumscripţiilor de stat ale instituţiei din oraşele judeţului, fără cabinetele individuale ale medicilor veterinary autoritaţi să presteze aceeaşi activitate.
“Inspectorii noştri au efectuat aproape 2.000 de probe de la animalele sacrificate în această perioadă – mai exact: 1.700 de probe, dintre care pot să vă spun că nu s-a descoperit probe pozitive de carne infectată cu virusul <
De menţionat că, deşi nu au existat cazuri confirmate cu virusul menţionat, au existat, totuşi, câteva cazuri de suspiciune, dar, după efectuarea analizelor suplimentare, acestea nu s-au confirmat. Veterinarii atrag atenţia că, pentru obţinerea unui rezultat concludent al examenului trichineloscopic, trebuie să se