În perioada Paştilor, mii de cozonaci ies din cuptoarele fabricii familiei Simion * Reţetele „ca la mama acasă” au adus firmei gălăţene succesul pe piaţa patiseriei * „Ingredientul secret? Pe lângă ouă, lapte şi făină, trebuie să pui şi… mult suflet”
Fie şi numai un cozonac, doi dacă te-ai încumeta să faci, să ai cu ce te lăuda la masa de Paşti, şi tot ar fi pentru unii dintre noi o veritabilă aventură. Că, de, doar plămădirea cozonacului, combinarea ingredientelor, pusul la cuptor nu-i lucru de şagă. Dar cum ar fi să faci „cozonaci ca la mama acasă” câte 500 la o şarjă? Ei, asta da provocare! Pentru patiseri, perioada Sărbătorilor Pascale e vârf de sezon, se lucrează din plin la bunătăţile ce vor fi puse pe masă. Firmele gălăţene se întrec în oferte care mai de care mai delicioase, printre „veteranii” cuptoarelor numărându-se şi patiserii de la Gamacris.
„Acum se lucrează non-stop! În total, pe un sezon pascal producem câteva mii de cozonaci. În această perioadă, piaţa are un potenţial uriaş, găseşti produse fel de fel, de calitate fel de fel… Noi ne-am limitat în a face un produs cât mai aproape de cel tradiţional. Cozonacul nostru conţine ou, făină de calitate, o cremă de calitate. Singura diferenţă între cel făcut în casă şi cel făcut la noi este că folosim aceste linii din fabrica de patiserie”, ne-a explicat Gabriel Simion, managerul Gamacris.
Şi pentru că e vorba de o firmă de familie, reţetele cozonacilor sunt plecate tot din familie şi asta nu de ieri, de azi, ci de aproape 15 ani! „Primii cozonaci i-am făcut din dorinţa de diversificare a activităţii la fabrica noastră de patiserie, în completarea gamei de dulciuri. Ne-am dezvoltat în timp: întâi cornuri, batoane, apoi am adăugat foetaje şi în cele din urmă am ajuns să producem sub marca „Patisimo” şi cozonac, acesta fiind la marile sărbători, mai ales de Paşti, Regele Patiseriei